Αλέξης Σαββόπουλος

Προετοιμασία για κάθε πιθανό σενάριο

Ο Άρης ήδη έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει μια πιο… σπαρτιάτικη πολιτική. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.

Από το play και πολλές το fast forward εδώ και ένα μήνα είναι σαν να έχουμε μετακινηθεί στο pause. Ομοίως και η ποδοσφαιρική καθημερινότητα. Σχέδια και πλάνα πάντα θα υπάρχουν και θα γίνονται όμως μοιάζει σαν το κλασικό «όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει». O ιός Covid 19 ήρθε αναπάντεχα στη ζωή μας και απειλεί να διαμορφώσει ένα εντελώς καινούργιο σκηνικό στον πλανήτη, όταν πλέον θα μπορεί να αντιμετωπιστεί από την επιστημονική κοινότητα.

Το ποδόσφαιρο, είναι βέβαιο ότι θα «χτυπηθεί» από την πανδημία και η ελληνική λίγκα και η ΕΠΟ, αναζητούν ήδη τρόπους να είναι όσο πιο ανώδυνες γίνεται οι επιπτώσεις. Επιδιώκοντας σε πρώτη φάση να ολοκληρωθεί η σεζόν, ακόμη και αν χρειαστεί να παίξουμε μπάλα μέσα στο κατακαλόκαιρο, πηγαίνοντας όλο και πίσω την διαδικασία της αδειοδότησης, ελαφρύνοντας τα κριτήρια και τις ποινές, αφαιρώντας επίσης ως 30/6 το δικαίωμα των ποδοσφαιριστών να καταθέσουν προσφυγή. Οι ομάδες, θα αναζητήσουν και αυτές τρόπους διαχείρισης της επαπειλούμενης κρίσης. Μειώνοντας μπάτζετ, συμβόλαια, έξοδα, πουλώντας παίκτες κτλ.

Ο Άρης ήδη έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει μια πιο… σπαρτιάτικη πολιτική. Τα νούμερα θα διαμορφωθούν όταν θα καθίσει η σκόνη, αν και ήδη ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει δώσει το σύνθημα της άνω τελείας στις όποιες μελλοντικές δραστηριότητες της εταιρίας μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο αφού εδώ και καιρό στα ταμεία δεν υπάρχει (και από που;) ρευστότητα και όταν υπάρχει μια αβεβαιότητα για το τηλεοπτικό τοπίο και πως θα διαμορφωθεί.

Ο Άρης είναι υποχρεωμένος να τηρεί μια στάση αναμονής και για ένα ακόμη πολύ σοβαρό λόγο. Δεν έχει απεμπλακεί από τον βραχνά της απαγόρευσης που του έχει επιβληθεί από την ΦΙΦΑ. Μπορεί εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν παγκοσμίως, να υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία, ίσως και ελπίδα ότι η παγκόσμια ομοσπονδία θα εμφανιστεί λίγο πιο διαλλακτική απέναντι στις ομάδες αλλά προς το παρόν, δεν έχει δείξει τέτοια διάθεση και στην εγκύκλιο που εξέδωσε για τις αλλαγές στα συμβόλαια και τις μεταγραφικές περιόδους, επισήμανε ότι οι ποινές που έχουν επιβληθεί για οικονομικούς λόγους ισχύουν κανονικά.

Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα εξακολουθήσει να τηρεί αυτή την αδιάλλακτη στάση αν τα μέτρα απαγόρευσης ισχύσουν για μεγάλο διάστημα και οι ομάδες υποστούν τεράστια ζημιά ή αν ο τηλεοπτικός πάροχος εκφράζει αδυναμία να υποστηρίξει το προϊόν.

Επομένως η λογική αυτή τη στιγμή επιβάλλει ψυχραιμία, καθαρό μυαλό, όχι βιαστικές κινήσεις και προετοιμασία για όλα τα σενάρια. Από το πιο αισιόδοξο ότι θα αρθεί ή δοθεί προσωρινή αναστολή στο ban, το πρωτάθλημα ολοκληρωθεί και μειωθεί κάπως η… χασούρα και η ομάδα διεκδικήσει αυτό που θέλει τόσο πολύ, το κύπελλο, ως το απαισιόδοξο που όλα πάνε στραβά και χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το plan b που περιλαμβάνει αναγκαστικά κάποια πώληση (βλέπε Σάσα για τον οποίο τόσα ακούγονται εσχάτως).

ΥΓ: Ο Τάσος Αυλωνίτης μετά από μια πετυχημένη διετία στην Αυστρία με την Στούρμ Γκρατς πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο Άρης που θέλει ούτως ή άλλως ενίσχυση στην άμυνα αλλά και στο ελληνικό στοιχείο, έχει ήδη στη λίστα του και λίγο παραπάνω τον 30χρονο στόπερ που είναι και στα οικονομικά κυβικά του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x